Why my posting campaign (posting project) fails to post (not making new posts)?

There could be several reasons why your posting campaign (posting project) doesn't make posts:

1. All available content was already posted (if you use "Randomly" or "From newest to oldest" options for "Posting order")

Solution: (a) let the campaign run and wait until fresh content appears in your content feed(s);

                (b) add more content feeds to your campaign (up to 10);

                (c) Enable recycling

 
2. There is no new (fresh) content in your content feeds (if you use "Only new" option for " Posting order")

Solution: (a) let the campaign run and wait until fresh content appears in your content feed(s);

                (b) add more content feeds to your campaign (up to 10);

                (c) reset "Posting order" option to "Randomly" or "From newest to oldest"

                (d) Enable recycling


3. Content feeds are not valid or empty

Solution: (a) use "Preview" option to make sure your content feeds contain content. If your feeds are not visible in Preview most likely you won't be able to post content from them. Generate new feeds (from different providers, with different keywords, with different filters);

              (b) make sure your content feeds are valid. In case the content feed is not valid, it won't be working in the RSS Ground service;


4. Automation settings: "Delayed campaign start" or "Scheduled campaign stop" were used

Solution: in the posting campaign editor in the Automation reset "Delayed campaign start" or "Scheduled campaign stop". You actually can skip using these settings in case you wish your campaign to run indefinitely.

5. Keyword filters were used.

Solution: Revise "Post only" / "Don't post" keyword filters in the Content section. Most likely you set to narrow filters and there is no content mentioning these keywords in your feeds (Post only items with these keywords). Or the contrary, you use too wide definitions and all content is filtered (Don't post items with these keywords). Keyword filters are optional. They are used for content feeds with different subjects or for a wide range of topics. If you have rather relevant content feeds, there is probably no need to filter them.

6. Only items with images were set to be posted.

Solution: If you use the "Don't post items without images" option in the Content section and don't see any posts, most likely your content feeds don't contain images. You need either to skip this option or replace your feeds with new feeds that contain images.

6. Blog or social network account login problems: API error, remote posting option is failed, login is not correct

Solution: go to the posting campaign editor and validate your blog or social network account again.


7. Your personal login token is expired.

Solution: some services, like Facebook, Instagram, and LinkedIn, provide you with a temporary token to let you make posts to your account remotely. These tokens are obtained automatically when you authenticate your social network profile in RSS Ground. However, these tokens expire every two months. You need to re-authenticate your account again (at least in one posting campaign). We usually send emails notifying you about expired tokens. If for some reason you haven't received our email, please go to your posting campaign and re-authenticate your social network account. 

You need to re-authenticate your social network profile or validate your blog in case you change password or login email in your social media account.


8. Your posting campaign is paused.

Solution: your campaign could have been paused for some reason: (a) you did it yourself occasionally; (b) the "Scheduled campaign stop" date was hit; (c) your account was suspended recently and all your campaigns were automatically paused. You need to go to MY ACCOUNT - "Posting Campaigns", find the needed campaign, and use ON/OFF toggle to activate it.


9. Posting campaigns have stopped working.

One of the reasons why some of your posting campaigns stopped is the limit on the number of active posting campaigns under your membership level. Please see our membership plan limits to figure this out.

Solution: you need to either upgrade to a higher membership level or stop other posting campaigns to activate the one you need.


For your convenience, you can read your posting campaign log to see all recent actions in your posting campaign. From the campaign log, you can find out what could be the problem. Learn more "How to read posting campaign log".

If you can't find the solution here and still have problems with your posting campaign. please contact our support team, tell the posting destination, campaign name, and describe the problem.

Still need help? Contact Us Contact Us